Ny sæson af FORTÆLLETIME DIREKTE:
5 lune formiddage i vintermørket
med historiefortæller Jens Peter Madsen
Første gang mandag den 15. november kl. 9.30-11.30.
I Facebook-gruppen Fortælletime Direkte.

Derfor skal du høre om mine første høns

Hvad er FORTÆLLETIME DIREKTE?

FORTÆLLETIME DIREKTE er et medie-tilbud til dig, der har formiddagene fri. Her mødes vi i Facebook-gruppen via smartphone, tablet eller pc. Men det handler stadig om samvær

I RINGER, VI SPILLER. Kan du huske Jørn Hjortings radio-program? Den tradition vil vi gerne videreføre med nutidens medier. Og indtil videre er vi blevet 389 medlemmer i gruppen.

Kommentarerne er en central del af FORTÆLLETIME, og hver gang bringer vi en eller flere gæster i studiet. Enten med video-telefoni eller med et helt traditionelt telefonopkald.


Du glemmer tid og sted ...

Den røde tråd i FORTÆLLETIME er erindringsfortælling. Her fortæller fynbo og historiefortæller Jens Peter Madsen om oplevelser i sit eget liv – ikke for at prale eller gøre sig til, men for at du skal huske oplevelser fra dit liv.

NÅR DU ERINDRER, så begynder du måske også at fortælle andre om det. Og så har I etableret et SAMVÆR, uanset om I sidder i samme stue eller mødes via en skærm. 

Når historiefortælleren Jens Peter  udfolder sine sært levende og detaljerede erindringer fra barndom og ungdom i 1950erne, så glemmer du tid og sted.

Du føres tilbage til din egen barndoms og ungdoms tid. 


Det er det, som er så velgørende ved historiefortælling.


Du er selv med til at skabe historien med dine egne indre billeder og dine egne sanseindtryk. Det bliver en oplevelse, som sætter sig i hele kroppen og som du kan leve højt på i lang tid efter.

Sandsynligvis bliver du inspireret til selv at fortælle historier fra dit eget liv – til børn og børnebørn, til en god ven, eller måske til en begyndelse bare for din egen fornøjelses skyld?

Du får en oplevelse af samvær ...

At få en mediebåren stemme ind i stuen er ikke det samme som at møde en god ven eller veninde ansigt til ansigt. Det ved vi godt.

Men det FØLES næsten lige så godt.

Du kan blive lige så opslugt i historien, som hvis fortælleren sad lige overfor dig, og du kan få den samme oplevelse af samhørighed og fællesskab.

Måske får du lyst til at kommentere  dagens emne eller noget af det du har hørt. Og det kan du. Hver mandag formiddag har vi et chat-modul, som du kan skrive i, og en åben telefonlinje, som du kan ringe  på.

Fem mandage i november-december, hver gang kl. 9.30-11.30.
Næste gang mandag den 22. november kl. 9.30

Kender du en, som ikke kommer så meget ud mere, så var det måske noget at være sammen om? Inviter, del linket eller kig og lyt sammen.

DET FOREGÅR I DENNE 
FACEBOOK-GRUPPE

praktisk

Hvis det med smartphone, tablet eller pc falder dig svært, så få et familiemedlem eller en god ven til at hjælpe. Så er I også sammen om at dele oplevelsen.

Hvis du er forhindret i sendetiden 9.30-11.30, kan du altid se udsendelsen senere i samme Facebook-gruppe.

RIGTIGT SAMVÆR får vi dog kun i sendetiden, hvor chatboksen er aktiv, og hvor vi ringer til de deltagere, som har markeret, at de har en oplevelse, som de gerne vil dele med os andre.

ET PAR Klip fra forårssæson 2021

>