H C Andersen

Jens Peter Madsen  fortæller de kendte og elskede H C Andersen eventyr frit efter erindringen.
Erindringen er grundlagt i hans egen barndom, hvor bedstemødre og lærere fortalte og læste højt af  Andersens eventyr og skabte et univers af fantasi og kreativitet, som kendetegner Jens Peter Madsens muntre fortællestil.
Når du lytter, genopdager du måske de erindringsspor som eventyrene satte i dit liv.

Her fortæller Jens Peter Madsen om baggrunden for dette album

Og her kan du høre en prøve på Jens Peters H C Andersen

Om H. C. Andersen albummet

Otte af Andersens bedste fortalt af Jens Peter Madsen som han selv fik dem fortalt i sin barndom. 

Lyt til lydbogen overalt og nyd tegningerne udført af H. C. Andersens oprindelige illustratorer Vilhelm Pedersen og Lorenz Frølich.

Se og hør videoforedraget og oplev, hvordan den mundtlige fortælling vækker mindelser om barndommens højtlæsning.


Her er det fulde album

Her kan du blive medlem

Få adgang til det fulde H C Andersen album ved at blive medlem. Så støtter du samtidig produktionen af nye fortælleoplevelser. 

Uanset hvilket medlemskab du vælger, så er de første 30 dage gratis. Lever medlemskabet ikke op til dine forventninger, skal du bare afbestille på dette link indenfor prøveperioden og det har ikke kostet dig en krone.

30 dages prøvetidForedragsrækken "Min HC Andersen" går på jagt efter de spor digterens eventyr, sange og liv har sat i de fleste danskeres erindringer. Jens Peter Madsen genfortæller kendte eventyr og taler om digterens eventyrlige barndom i Odense.

De fleste danskere gemmer  Andersens eventyr, sange og livshistorie et muntert og elskeligt sted i deres livserindringer. Disse fem foredrag inviterer dig med på en tidsrejse til dine egne Andersen erindringer. Jens Peter Madsen deler sine erindringer og stiller dig spørgsmålet: "Hvem er DIN HC Andersen?” 

"Jeg er ikke H C Andersen ekspert i forhold til digterens liv og levned og hans omfangsrige værk," siger Jens Peter Madsen.

"Jeg ønsker heller ikke at være det eller blive del af diskussioner, som forudsætter faktuel viden. Der findes  allerede talrige studier og værker, som på glimrende vis dækker det felt. Vi har H C Andersen selskaber som samler denne aktivitet og i Odense og på Syddansk Universitet har vi et H C Andersen center/institut."

"Mine egne studier er helt personlige. Jeg undersøger og udfolder de spor, som digterens liv og værk satte i min barndom og i mit voksenliv. Det gør jeg i mine genfortællinger af de eventyr, historier og sange som jeg mødte i mit liv."

"Albummet H C Andersen er min personlige fortolkning af H C Andersens værk. De er ikke identiske med H C Andersens tekster, og de inddrager fragmenter af andre historier som jeg fik fortalt, læst højt og selv læste; af tegninger som jeg så i bøgerne; af de steder, personer og hændelser, som jeg selv mødte i mit liv, og ikke mindst den fantasi og leg, som altid var forbundet med alt det som jeg fik fortalt, læst højt og selv læste."

"H C Andersens mesterværk var, at han fandt et skriftligt udtryk som lå meget tæt på den oprindeligt mundtlige folkekultur. Det er en af grundene til, at han har fået den meget store betydning i kulturer også langt ude i verden, hvor den mundtlige kultur har været dominerende helt op til vores tid."

Hvad fatter gør ... illustration Lorenz Frølich

De fem foredrag om ”Min H C Andersen”  byder på fortællestunder, som sandsynligvis vil tænde genkendelsens glæde i dig. De vil få dig til at mærke efter, hvilke spor H C Andersen mon har sat i dit liv. Historiefortæller Jens Peter Madsen har gennem mange år arbejdet med sine egne erindringer og skabt fortællinger, som åbner for erindringer hos dem som lytter.

Foredragene tilbydes til din forening eller aftenskole.

Medlemmer af Storybox.dk har fri adgang til albummet "Min H C Andersen" med otte genfortællinger af kendte H C Andersen eventyr plus de fem online foredrag. Flere genfortællinger kommer til i løbet af 2022, og måske flere foredrag.


"De gamle, originale illustrationer til H C Andersens eventyr var på samme måde som fortælling og højtlæsning med til at stimulere min barnlige fantasi," fortæller Jens Peter Madsen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>