1

Jeg stod på pladsen bagved kirken i den gamle by. Det var en fin gammel kirke, katolsk, med mange sidekapeller. Det var en rig kirke, men her på bagsiden så den ikke videre velhavende ud …

Sådan begynder historien om Samuel - en af de mange fortabte sjæle som krigen har efterladt et sted midtvejs mellem himmel og helvede ...

Samuel er en sanserejse i nyere tids krigshistorie. Det er mundtlig fortælling på internettet. Det er en lydbog. Det er en videopodcast. Det er en føljeton. Og det er meget mere end det.
Først og fremmest er det en oplevelse som du får ved at gå ind i historien sammen med dens fortæller og forfatter og seer, Jens Peter Madsen.
Men hvad er så "nyere tids krigshistorie"?
I Jens Peter Madsens udgave er det helt konkret den spanske borgerkrig 1937-1939 og det efterfølgende diktatur 1939-1976 samt perioden efter dikaturets fald. Perioden som også kaldes "Tavshedens pagt".
Det er borgerkrigen oplevet igennem de plagede sjæle, som stadig hvirvler rundt som skygger og suk imellem de gamle karreer og torve og pladser i den lille spanske provinsby Sóller.
Men det er samtidig alle de krige, som har fundet sted eller er udgået fra Europa i de to "oplyste" århundreder, det 20. og det 21.
Fortælleren er ikke neutral. Han har sine meningers mod. Men meningen er først og fremmest at undersøge krigens meningsløshed og dens langtidsvirkende følger.

Lyt til de første seks afsnit her på siden, eller køb hele føljetonen. Følgere får besked, hver gang et nyt kapitel åbnes.

>