Udfordring til hjemsendte – Jeans mode – Brigitte Bardot

Her sidder skuespilleren Brigitte Bardot i starten af 1960erne på en bænk i Paris iført drengetøj og rygende på en cigaret. Hele Frankrig var i oprør, for det var bestemt ikke datidens kvindeideal


Udfordring til folkeskolen

Udfordring til folkeskolen (de 10-15 årige) går ud på at dele livsfortællinger i familien. Det er også en udfordring til de voksne, lærere, forældre og bedsteforældre!

Udfordringen går ud på at fortælle historier for hinanden, mens vi sammen venter på at Corona virus driver over.

Med udfordringen vil vi gerne forstyrre bedsteforældre, oldeforældre og andre "gamle" i omgangskredsen. Og når vi siger "forstyrre", så er det selvfølgelig over telefon, email og video-telefoni ...

Udfordring til hjemsendte – Lårkort mode

Udfordring til folkeskolen handler om at stille nysgerrige spørgsmål til de voksne. Få dem til at fortælle sjove historier om den gang de selv var børn. For eksempel:

  • Bedstemor, gik du også en gang i lårkort kjole?
  • Oldemor, hvad sagde din far første gang han så dig i lange bukser?
  • Bedstefar, havde du også langt hår da du var ung?

Tag kontakt med familiens ældre via apps, som kan optage jeres samtale, f. eks. Skype, Zoom eller Facetime. Bagefter kan du selv klippe og redigere og mixe. 

Må skolearbejde gerne være sjovt? Ja! Selvfølgelig ...

Udfordring til hjemsendte – Jeans mode

Du kan spørge, hvem du har lyst, men kun de, som er født mellem 1945 og 1965, kan fortælle dig noget de selv har oplevet.

På disse sider kan du høre andre børns bedsteforældre fortælle historier om mærkelige og sjove ting de gjorde, da de var børn og unge i 1950erne og 1960erne.

Lyt til historierne og tænk over, hvad du vil spørge dine egne bedsteforældre eller oldeforældre om, når du deltager i udfordring til folkeskolen.

Se opgaverne nede i næste afsnit

Udfordring til hjemsendte – Peter og June Belli

De ældre vil rigtig gerne høre fra dig i disse dage. Mange af dem keder sig nu, hvor meget i Danmark stadig er lukket ned. Det er godt for dem at få noget andet at tænke på, når de prøver at svare på dine spørgsmål. Måske har de også nogle fotos, lydoptagelser eller andet, som de har gemt fra dengang.

Er du klar? Du vil måske gerne have lidt spørgsmål klar til den første samtale. Du finder opgaverne og eksemplerne her

Opgave 1: Bedstemor, gik du også i lårkort?

Opgave 2: Bedstefar, havde du også langt hår?

Opgave 3: Gjorde du noget, som du fortrød bagefter?