Derfor denne udfordring til hjemsendte elever:

Gør noget godt og sundt for de "gamle" i din familie!

Så glemmer du måske et øjeblik at du savner dine klassekammerater

LYT HER

HVIS DU HELLERE VIL LÆSE:

Har du nogensinde tænkt på, at dine egne forældre og dine lærere, din bedsteforældre og oldeforældre også engang var små børn. Rigtig små børn. Og også lidt større børn som dig. En sjov og pudsig tanke.

Måske har du også nogle gange fået dem til at fortælle om det. Eller fået din bedstemor til at fortælle om dengang din mor var en lille bitte pige og sagde sjove og hyggelige ting. Det kan vi grine af, og nogle gange, så fortæller de historierne igen og igen.

Du kan nok lokke dem til at fortælle flere historier, og hvis du gør det i denne her Corona-tid, hvor mange voksne er sådan lidt rundt på gulvet og måske lidt mere hyggelige og måske også lidt mere ensomme, fordi de hele tiden skal passe på, at de ikke bliver smittet.

Derfor har mange af dem faktisk rigtig god tid og svært ved at finde en undskyldning for ikke at fortælle historier. Og hvis du så tænker over dit 

spørgsmål eller har fundet et eller andet frem i fotoalbummet. Så prøv at sige til dem: Fortæl om dengang!

Når du lokker dem til at fortælle om dengang, så får du måske også selv lyst til at fortælle, og så skal du tænke over, at mange voksne, særligt de ældre af slagsen, er meget ensomme i denne her tid.

Og hvis du vil gøre noget godt for dem, så skriv et brev til dem. Sådan et helt gammeldags brev. Og få et frimærke på. Man skal have det på nettet i dag. Man kan godt få det!

Eller også bruger du din telefon og laver et videobrev til dem. Fortæl dem noget om, hvad du går og laver nu, og brug anledningen til at stille dem nogle spørgsmål om dengang de var børn.

Så gør du noget godt for dem. For det er sundt at erindre, og det er også sundt at få lov til at fortælle, så lever man nemlig længere. Og det vil vi jo gerne have dem til!

>