kulturcafe

Nyd historierne – genfortæl historierne - brug historierne som døråbner

hopes cafe i paaskeloekken

OM SIDEN HER

Denne side er en gave til dig og projektets andre frivillige.

Du kan frit afspille historierne når du møder folk som opgangsambassadør eller frivillig i kulturcaféen. Der er mange flere gratis historier på Storybox.dk.

Du kan bruge historierne som døråbner til jeres snakker. Du kan lade dig inspirere af historierne og ”Gør det selv” ideerne her på siden. Du kan invitere dem som viser interesse for historiefortælling til flere aktiviteter i AOF.

Se de aktuelle tilbud herunder

OPSLAGS-TAVLE

Historiefortæller Jens Peter Madsen

Han kommer ind i din stue via skærmen

Hver mandag klokken 16 i Facebook-gruppen Fortælletime

Den Grimme Ælling illustreret af Vilhelm Pedersen (1820-1859)

Original illustration Vilhelm Pedersen

H. C. Andersens mest elskede eventyr

Historiefortæller Jens Peter Madsen har i sit livs aften genhørt en bedstemoders stemme som den lød ved højtlæsning og genfortælling i barndommen af H. C. Andersens eventyr. Lyt med her

Boligsociale kulturhuse – Vær med er et projekt, hvor aftenskoleaktiviteter kommer ud til de 5 boligsociale områder i Odense. Her kan beboerne selv være med til at ønske, hvilke kurser de har lyst til at deltage i. Så sørger AOF for at oprette kurserne. Til at finde ud af, hvilke kurser beboerne gerne vil have, har vi opgangsambassadører, som forhører sig blandt beboerne.

Kursisterne har også mulighed for at få en aftenskolemakker, så de har en at følges med til det kursus de ønsker at deltage i.

Kulturcaféen er en café, hvor vi sætter fokus på de positive fortællinger fra de forskellige kulturer, som er samlet i de boligsociale områder. I kulturcaféen er der forskellige landetemaer fra gang til gang med nogle lokale beboere, som fortæller spændende anekdoter fra deres kultur, som er med til at fremhæve den positive fortælling.

Medvirkende

Fortæller Ole Lambertsen
Ole Lambertsen er kunstformidler og billedfortæller. Han er også fynbo og morfar:
"Siger min fornemmelse mig, at "her er noget", så griber jeg øjeblikket / tanken / ideen, noterer huskeord, husketegning eller griber kameraet og tager et snapshot. Ud af de mange indsamlede splitsekunder knyttes mine fortællinger."

Du kan se flere af Oles fortællinger på storybox.dk

Jens Peter Madsen

Historiefortæller Jens Peter Madsen er i hverdagen en stilfærdig bedstefar, som bor i den gamle skole i landsbyen Davinde på Fyn. Han er også kendt som historiefortælleren Jens Peter Madsen – en af landets travleste foredragsholdere, som underholder med sine fantasifulde historier og taler engageret om den mundtlige fortællings betydning i nutidens fortravlede hverdag.

Du kan se flere af Jens Peters fortællinger på storybox.dk

Livet har sine mærkedage. En af dem er den første skoledag. Hør fortællerens historie om ”første skoledag”. Har du en historie om en af dine mærkedage ?

En duft kan åbne en af barndommens forunderlige erindringer. Hør historien om bedstemors lange hår, som ingen fremmede mænd måtte se uden tørklæde

Eventyret om ”Den grimme ælling” er et af fortællerens yndlingseventyr. Har du også et yndlingseventyr?

Stort set alle trosretninger har historier om Paradiset. Hør her fortællerens historie om Paradiset og haven bag farmors gamle hus

En dag de går med aviser møder Ole og hans datter eneboeren. – Hvorfor går han og kigger ned i jorden, spørger hun. Ole leder efter ordene. Så fortæller han ...

I fortællingen ovenfor kom Ole i tanker om en tilsvarende historie med vagabonden "Korkbisse". Den historie skal du også lige høre. Værsågod.

TIL DIG SOM ER FRIVILLIG: FORTÆL SELV

Gør det selv tip nr. 1

Det er slet ikke så svært at fortælle historier, som du måske tror. Historiefortæller Jens Peter Madsen deler ud af sine erfaringer med at fortælle historier “Lige ud af hovedet og uden bog”

Gør det selv tip nr. 2

Dufte er en vigtig kilde til barndomserindringer. Jens Peter Madsen fortæller om tilblivelsen af sin historie “Nuren” og en overraskende erindring om bedstemors hår.

Gør det selv tip nr. 3

Jens Peter Madsen fortæller om tilbliven af sin historie Paradisets have og giver ideer til hvordan du kan fortælle dine egne historier om tro og livsværdier.

Gør det selv tip nr. 4

Historiefortæller Jens Peter Madsen fortæller om, hvordan “Den grimme ælling” af H.C. Andersen blev en af hans yndlingshistorier, og hvordan du kan genfortælle din egen yndlingshistorie.

>