Beroligende fortællinger til stressramte

Hvis du er ramt af kronisk stress, eller sygemeldt med stress, så er afslapning det ene, som du har allermest brug for. Problemet er bare, at den stressramte for det meste er så meget ude af balance, at det kræver mere end almindelig viljestyrke at slappe af.

I de alvorligste tilfælde ordinerer en læge beroligende medicin, men før du når dertil, bør du have prøvet alle andre former for beroligelse. For eksempel beroligende fortællinger.

En beroligende fortælling kan være et godt alternativ for den, der bare bliver endnu mere urolig, rådvild, irriteret af beroligende musik eller løber sur i de hundredevis af velmente vejledninger og gode råd, der er udviklet til stressramte.

En beroligende fortælling kan nok ikke stå alene som dit middel til at lægge en dæmper på stress og hjertebanken, men du skylder dig selv at gøre forsøget – især, hvis du er typen, der får nervøse trækninger af beroligende musik eller meditationsmusik.

Fortællingerne om en dreng med en livlig fantasi er ikke direkte skabt til at udfylde rollen som beroligende fortællinger, men stresseksperter anbefaler, at man prøver at aflede sine tanker ved at læse litteratur eller lytte til mundtlig fortælling om et helt andet univers end ens eget.

Fortællingerne i denne playliste varer en god time. Brug dem i kombination med f.eks. et dejligt langt karbad/brusebad med gode badesalte, en selvforkælelse med lækker kropsolie eller kropslotion, en god kop te eller en kop varm bouillon …

Og ved du hvad?

De mest virksomme råd imod stress er dem, som lige netop du bedst kan lide. Så prøv dig frem og vælg din egen foretrukne måde til at slappe af og få det bedre.

Hvis du prøver og oplever, at det gør dig godt, så del meget gerne din oplevelse med andre gæster til denne side.

[RICH_REVIEWS_SHOW category=”post”]

Din oplevelse betyder meget for os. Skriv her

[RICH_REVIEWS_FORM category=”none”]

>