Fortællingens Dag 2022 på nettet

Fortællingens Dag 2022 er gået online. Dagens fortællinger kan du finde herunder

Ole Lambertsen: Øksedrengen

Anna Grethe Bech: En Skrøne 

Jens Peter Madsen: Historien om Per Smed og Pærtegøjen

Mette Jørgensen: En historie der rejste langt for at komme her

Svend Erik Engh: Prinsessen der blev mand

Carsten Legaard: Mølleren i Melby

Jürgen Andresen: Almuens fortællinger og sange

Odense Fortællekreds sender en hilsen på dagen

De medvirkende fortællere

Ole Lambertsen

Jeg har fortalt til billeder og kunst i 35 år som kunstpædagog, kunstformidler og ofte som billed-  og fortælle-workshopmager.
Hjemmeside: Odense Fortællekreds

Morfar Historier, Fortæller Ole Lambertsen

Anna Grethe Bech

Jeg er født og opvokset på landet i Vestjylland. Jeg bærer den lokale dialekt fra Lemvigegnen med mig og bruger den af og til i min fortælling. Det gælder fx når jeg fortæller eventyr indsamlet af den berømte folkemindesamler, Evald Tang Kristensen.
Hjemmeside: Fortælleriet.dk

Jens Peter Madsen

Er historiefortæller og  en af landets travleste foredragsholdere, som underholder med sine fantasifulde historier og taler engageret om den mundtlige fortællings betydning i nutidens fortravlede hverdag.
Hjemmeside: Jenspetermadsen.dk

Jens Peter Madsen Foto af Ard Jongsma

Mette Jørgensen

Jeg elsker sammenblandingen af det simple og naive med det mere dybtgående, som ofte findes i folkefortællinger, eventyr og myter
Hjemmeside: Metatales.dk

Fortællingens Dag 2022 online, Mette Jørgensen fortæller

Svend Erik Engh

Bosat i Edinburgh. Underviser historiefortællere og er en rigtig god lytter. Giver dig altid brugbar feedback. Laver duetter sammen med andre fortællere på https://duets.live og er tillige aktiv på storybox.dk
Hjemmeside: Svenderikengh.com

Fortællingens Dag 2022 online, Svend-Erik Engh 2020-09-08 kl. 14.09.43

Carsten Legaard

Debuterede som historiefortæller i en høj alder, hvilket gør fortællestilen lidt famlende og søgende, så man uvilkårligt tror på ham. Det skal man nu ikke altid gøre ...

Fortællingens Dag 2022 online, Carsten Legaard

Jürgen Andresen

Er medlem af Nordkystfortællerne i Nordsjælland og fortæller med særlig glæde middelalderhistorier som den store og måske den største "Till Eulenspiegel"

Jürgen Andresen

Foreningen Fortællere i Danmark markerer hvert år Fortællingens Dag i den sidste uge i januar (24. januar). Her sætter danske fortællere fokus på alt det som den mundtlige fortælling kan, så  voksne og børn oplever, hvor godt det er at lytte til gode historier.

På Fortællingens Dag 2022 fortælles der igen på livet løs i biblioteker, sognegårde og på caféer for både børn og voksne. Hvis der ikke er et arrangement i nærheden af dig, så kom med her. Online.

Formand for Fortællere i Danmark. Maria Junghans, siger: "Vi ser den mundtlige fortælling både som scenekunst og som et værdifuldt redskab mellem mennesker til læring, fællesskab, involvering og sproglig kreativitet."

>