KATRINE KVIK
EN PUTTE-GODNAT HISTORIE AF JENS PETER MADSEN
I 15 AFSNIT

1

Katrine Kvik-6
Katrine Kvik-7

Historier til headset

Al tekst, video og audio i dette album er
© 2019, Jens Peter Madsen & Storybox.dk.
Du kan frit linke og embedde, men
glem ikke at nævne kilden, tak.

'Den historie kan du nok ikke huske, far'

Da mine børn var små, havde vi en hitte-på godnat historie. Det vil sige, vi fandt på nogle personer og deres familier samt nogle lokaliteter, og så fortalte jeg bare løs efter fantasien, kraftigt støttet af børnenes forslag til, hvad der kunne ske.

Det blev til en historie

Det blev til en historie, som hele tiden blev påvirket af de bøger, som også blev læst højt i vores familie. Det var historier om troldebørn, skiftinger og børn som skulle klare mange udfordringer. Og Astrid Lindgrens vidunderlige børne-universer, Ronja Røverdatter.

Jeg sørgede altid for, at historierne førte til runder, som sluttede med at børnene i historien falder i søvn.

En del år senere ...

En del år senere, da begge børn selv var blevet flittige læsere og elskede at læse deres øjne trætte, så var det en dag, at min datter sagde:

”Far den historie om Katrine Kvik, den kan du nok ikke huske mere.”

Katrine Kvik 2

Min datter Astrid har senere som voksen lavet tre store keramikfade med centrale motiver fra historien.

Jeg kastede mig ud i et, troede jeg, halsløst projekt, men til min store overraskelse huskede jeg historien rigtig godt, og det som jeg ikke lige kom på igen eller blandede sammen, det huskede børnene med stor tydelighed og engagement.

Det er der kommet en lang historie ud af, som har ligget klar i over 20 år til at blive fortalt nok en gang .

En lang historie

Det er en lang historie. Den kommer til at vare mange timer og bliver delt ind i mange afsnit, som du forhåbentlig får lyst til at følge.

Falder du i søvn undervejs, er det helt i historiens hensigt, og så kan du altid vende tilbage til det, som du ikke fik med.

Historiefortæller Jens Peter Madsen

er i hverdagen en stilfærdig bedstefar, som bor i den gamle skole i landsbyen Davinde på Fyn. Han er også kendt som foredragsholder Jens Peter Madsen – en af landets travleste foredragsholdere, som underholder med sine fantasifulde historier og taler engageret om den mundtlige fortællings betydning i nutidens fortravlede hverdag. I mange år var historiefortælling en vigtig del af Jens Peter Madsens undervisning som lærer og seminarielektor. I 2012 blev han kåret som Årets Fynbo for sin indsats for den mundtlige fortælling og det talte ord. Fortælletraditionen har Jens Peter Madsen haft med siden barndommen på landet i Jylland, hvor hans bedstemødre og lærere læste højt og fortalte historier, som det var tradition i datidens skoler og hjem. 

PORTRÆTFOTO: ARD JONGSMA

HISTORIEFORTÆLLER Jens Peter Madsen

Fandt du ikke, hvad du søgte?

>