Kirsten og den syngende soldat

Fortællerne Jan Cirkola og Svend-Erik Engh forbinder løsrevne stumper af besættelsestidens historie til en fortælling, som nok er fiktiv, men også går meget tæt på de virkelige historiske begivenheder.

FOTOGRAFIET
Russiske soldater på Bornholm, forår 1946. Fotograf: V. Hansen, Berlingske Tidende
Svend-Erik Engh er en dansk historiefortæller, nu bosat i Edinburgh.

Han har fortalt historier professionelt og undervist i fortællekunst i mere end 25 år, blandt andet på danske folkehøjskoler, Berättare Akademin i Malmø, Gotlands Universitet og Smithsonian Institute, Washington DC.

Han fortæller historier fra Danmark, om vikinger og Danmarkshistorie, om krigsførelse, om kæmper og meget andet.

”Svend-Erik er ganske enkelt en mesterfortæller. Jordforbundet, inspireret og fyldt med vigtige indsigter. At tilbringe tid med Svend-Erik vil garanteret opfriske dit sind og åbne dit hjerte for kraften i en historie, der er godt fortalt og autentisk udført. ”

MICHAEL MARGOLIS
CEO og grundlægger, Get Storied
Jan Cirkola
Jan Cirkola, dansk historiefortæller født 1950. Bor i Olsker på Bornholm. Uddannet sociolog og praktiserende klovn.
"Ideerne til mine fortællinger opstår i omgang med virkeligheden. Hvor jeg måske engang ledte efter dem, synes de nu at komme af sig selv. Arbejdet med at få ideerne gjort til historier sker mestendels under vandringer på øde steder, fordi rytmen er skelettet i mine fortællinger. Fødderne er min metronom, Bachs cellosuiter mit ideal."
>