Find din egen personlige fortællestund her på siden.
Del en historie med en du kender.
Fortæl vedkommende om dine egne minder og oplevelser.
Det bliver meget lettere at fortælle selv, når I begge har hørt den samme historie.

Lad dig inspirere af rigtige historiefortællere.
Bliv medlem af Storybox.dk

Det Gamle Hus

Historiefortæller Jens Peter Madsen fortæller om somrene, hvor bedstemor kom på besøg og blev installeret i det gamle hus. Illustreret af Maibritt Laisbo.

Familiesablen

“I min familie har vi en meget fornem sabel med en slank, flot skede i blankpoleret messing.” Således begynder Lars Schønfeldt sin lille familiesaga om den store onkel Ferdinand.

Historiefortæller Lars Schønfeldt slår til hverdag sine folder i Rolling Stories, Helsingør.

Ordtyven

Kongen kan godt lide den nye skriver. Og den nye skriver kan godt lide ord. Sådan begynder Anne Herløws nye eventyr, fortalt lige ud af hovedet og uden bog

NuRen

“Min bedstemors hænder duftede af NuRen.” Dufte kan bære en barndomserindring op igennem livet og gøre små barneglæder til livslang glæde. Historiefortæller Jens Peter Madsen fandt denne fortælling i sit omfattende digitale fortællearkiv, og hermed giver han den videre illustreret af Maibitt Laisbo.

Livslysene

“Der var en gammel kone. Hun gik altid rundt og frøs, og hun ønskede bare at dette liv i kulde og frost snart måtte få en ende. Men så mødte hun en rar, gammel mand …”

Historiefortæller Lars Schønfeldt fra Rolling Stories, Helsingør, fortæller en moralhistorie om menneskelig kulde og guddommelig varme ... eller noget ...

Musen i ølankeret

Lige siden høsten kom i hus har bondemanden gået og puslet om sit ølanker ovre i laden. Nu er det snart jul, og liflige dufte breder sig fra ølankeret ud i alle kroge af laden. I en af disse kroge, nærmere bestemt i en lille spidsnæset mus, vækkes en umættelig nysgerrighed; hvad er dog det for en dejlig duft?

Fortæller: Carsten Legaard (kjywenhavner)

Mange flere historier til dig her:
storybox.dk

Andre steder, hvor du kan finde historier og fortællere:
Fortællergaven.dk 
Fortællekredse og grupper
Fortællefestivaler
Fortællescener

>