Historier til døren

Santa Lucia

Historiefortæller Jens Peter Madsen fortæller om en tur om på den anden side af bjerget, og om at få fortalt en historie på et fremmed sprog – og alligevel forstå historien. Tryk på tegningen, hvis du vil se fortælleren.

Elevrådsmødet

Carsten Legaard fortæller om planlægningen af et stiftende elevrådsmøde på et privat realkursus først i 70erne. Et møde som skolens ledelse er parat til at forhindre. Med alle midler. Tryk på tegningen, hvis du vil se fortælleren.

Farmors Hus

Det Gamle Hus

Historiefortæller Jens Peter Madsen fortæller om somrene, hvor bedstemor kom på besøg og blev installeret i det gamle hus. Illustreret af Maibritt Laisbo. Tryk på tegningen, hvis du vil se fortælleren.

Tryk på billedet, hvis du vil se fortælleren

Morfar er en stjerne nu

Hvor er morfar henne nu? Kunstpædagog og billedfortæller Ole Lambertsen giver en prøve på sine Morfar-historier, som du  kan finde flere af her på Storybox.

Tryk på billedet, hvis du vil se fortælleren

Skuffesokkerne

Historiefortæller Carsten Legaard fandt en dag en turkisblå sok på en kold, brun pløjemark. Det satte fantasien i sving.

Tryk på billedet, hvis du vil se fortælleren

Ordtyven

Kongen kan godt lide den nye skriver. Og den nye skriver kan godt lide ord. Sådan begynder Anne Herløws nye eventyr, fortalt lige ud af hovedet og uden bog

Livslysene

“Der var en gammel kone. Hun gik altid rundt og frøs, og hun ønskede bare at dette liv i kulde og frost snart måtte få en ende. Men så mødte hun en rar, gammel mand …”

Historiefortæller Lars Schønfeldt fra Rolling Stories, Helsingør, fortæller en moralhistorie om menneskelig kulde og guddommelig varme ... eller noget ...

Familiesablen

“I min familie har vi en meget fornem sabel med en slank, flot skede i blankpoleret messing.” Således begynder Lars Schønfeldt sin lille familiesaga om den store onkel Ferdinand.

Historiefortæller Lars Schønfeldt slår til hverdag sine folder i Rolling Stories, Helsingør.

Nuren - duften af farmnors hår

Tryk på billedet, hvis du vil se fortælleren.

NuRen

“Min bedstemors hænder duftede af NuRen.” Dufte kan bære en barndomserindring op igennem livet og gøre små barneglæder til livslang glæde. Historiefortæller Jens Peter Madsen fandt denne fortælling i sit omfattende digitale fortællearkiv, og hermed giver han den videre illustreret af Maibitt Laisbo.

Historier til døren: En indsats imod ensomhed

En af de mest undervurderede følgevirkninger af corona-forholdsreglerne er de mange, især ældre, som nu ser mindre til deres familie og venner og bekendte. De begynder at gå i egne cirkler, spekulationerne tager fat, og så kan den sædvanlige vintertristhed nemt få et ekstra skub.

Altså: Hvis du ikke allerede har fået det gjort, så lær nu dine ældre hvordan de bruger Skype, Zoom eller et andet system til online videomøde – eller lad dine børn lære dem det. Så har vi snart fået skabt en god tradition, som kan holde hele året!
Du kan også bare give dem linket til denne side!

Historiefortæller: Gør en indsats imod ensomhed

Du kan gå foran og vise folk, hvordan man fortæller en god historie. Optag din fortælling på smartphone og del den med os andre ved sende den med wetransfer.com til carsten@storybox.dk.

Vi sørger for, at alle historier bliver flittigt delt i de sociale medier og i de danske hjem. Især hos dem der trænger mest til opmuntring.

Fortællergaven: Gør en indsats imod ensomhed

Fortaellergaven.dk formidler besøg af frivillige, som kan underholde børn, unge og ældre med fortælling, oplæsning, sang eller lignende – til foreninger, 

grupper eller institutioner, hvor man ikke har råd til at engagere professionel underholdning

En ny type varmeforsyning til en trist vinter ...

GIV ET ÅRS FORTÆLLINGER I GAVE

Al tekst, video og audio i dette album er 
© de medvirkende kunstnere & Storybox.dk.
Du kan frit linke og embedde, men 

glem ikke at nævne kilden, tak.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>